A day in the life of Katarina Paulsson

Hur ser egentligen en normal dag i mitt liv ut? Det är en svår fråga, för det FINNS inga vanliga dagar när man arbetar som inrednings- och shoppingkonsult. Variationen är enorm, liksom arbetsbördan. En del dagar är fullpackade, så att jag är helt slutkörd på kvällen, medan andra är väldigt lugna med lite eller inget att göra.

Men jag ska försöka konstruera någonting som skulle kunna vara en ”vanlig” dag, även om det inte är det lättaste. Det är dock rätt så roligt, eftersom jag måste tänka lite på hur mitt liv ser ut. Introspektion är jag annars inte speciellt bra på, även om jag tycker att jag känner mig själv.

06:30

Väckarklockan ringer, samma tid varje dag, även på helger. Jag försöker ha en regelbunden dygnsrytm som inte varierar alltför mycket, eftersom det är bra både för det fysiska och mentala välbefinnandet. Okej, jag fuskar kanske om jag festat runt dagen innan, men för det mesta så går jag upp när klockan ringer. Dusch, frukost där jag läser morgontidningen och sedan så är jag redo att möta världen!

08:00

Spenderar lite tid på nätet, kollar upp olika sajter om mode och inredning för att få inspiration och se vad som händer och sker. Det gäller att hålla sig uppdaterad. Kollar också om det finns några bra erbjudanden vad gäller kläder och möbler, för olika kunders räkning. Kollar min e-mail. Är det någon som behöver mina tjänster idag? Någon som undrar om jag kan hjälpa dem? Skype brukar också plinga till, både från vänner och från kunder.

10:00

Möter kund för att agera som personal shopping-konsult. Kunden säger ungefär vad hon eller han är ute efter, och jag ger förslag på butiker vi kan gå till. Sedan shoppar vi runt, typ. Jag ger förslag, kunden provar, och till slut så hittar vi någonting som kunden tycker känns bra. Det brukar ta några timmar, och är väldigt roligt.

13:00

Sen lunch. Ibland ensam, ibland tillsammans med kund. Jag äter för det mesta ute, och kan vid det här laget alla restauranger i stan känns det som. Det kan bli allt från en exklusiv och dyr restaurang till en enkel pizzeria – jag är inte kräsen. Det är ju till och med så att ibland så slår en snabb kebab en dyr fransk måltid!

15:00

Möte med tänkbar kund. Långt samtal om vad de är ute efter, där jag försöker se om jag är rätt person för jobbet, om vi får tillräckligt med kontakt för att jag ska kunna hjälpa. Ibland inser jag att jag är fel person för jobbet, men oftare så klickar det. Vi gör upp om när, var och hur och så är det klart!

18:00

Hemma igen. Slappnar av någon timme eller så, genom att kola på någon TV-serie eller slösurfa lite. Det är viktigt att kunna varva ner ordentligt. Sen ordnar jag middag, oftast någonting rätt så enkelt. Ibland tillsammans med några vänner, ibland ensam.

21:00

Snart dags att sova igen, men inte riktigt ännu. Brukar läsa lite tidningar och så, dels för att hålla mig uppdaterad (modetidningar och inredningsmagasin), och dels för mitt eget höga nöjes skull.

22:30

Dags att sova och förbereda mig för morgondagen!

  • Katarina Paulsson
Katarina Paulsson
Katarina Paulsson

Konsult inom inredning och personlig shopping. Byggde min egna arkitektritade villa 2016 ute på landet som jag älskar att spendera mycket tid vid. Skriver mestadels artiklar inom inredning, kläder och mode.