Blogg

Välkommen till min blogg som är inriktad mot inredning, kläder och mode. I ämneslistan kan du filtrera inlägg på kategori. Som egenföretagare bloggar jag också en del om livet med företagande och allt vad det innebär.

Rabattkoder och rabatter

Spara tusenlappar med rabattkoder

Näthandeln ökar för varje år och vi konsumenter köper mer och mer. Brukar du klicka hem många produkter på nätet varje månad kan du spara tusentals kronor med rabattkoder och återbäringssystem.
Viskosmatta

Viskosmattorna - hiss eller diss?

I inredningsbloggar, inredningsmagasin, hemma hos kompisen - överallt ser man dessa viskosmattor pryda vardagsrumsgolvet eller golvet i sovrummet. Viskosmattan har blivit en trend inom inredning för att denna matta känns lyxig och exklusiv, men är den verkligen en succé?

Kan det bli för personligt?

Som personal shopping konsult så måste man skapa en relation till sina kunder, för att förstå dem, deras behov och både vad de VILL HA och vad de BEHÖVER. Samtidigt så är ens kunder ofta återkommande, så att man bygger upp en relation med dem över en längre tid. Men då är den självklara frågan: är det bra? Det finns ju en tydlig risk i att köpare och säljare får en alltför personlig relation.

A day in the life of Katarina Paulsson

Hur ser egentligen en normal dag i mitt liv ut? Det är en svår fråga, för det FINNS inga vanliga dagar när man arbetar som inrednings- och shoppingkonsult. Variationen är enorm, liksom arbetsbördan. En del dagar är fullpackade, så att jag är helt slutkörd på kvällen, medan andra är väldigt lugna med lite eller inget att göra.
Inredning av sovrum

Bra inredning kan löna sig

Nu tänkte jag prata lie om något som kan vara användbart för många, som kan betyda att man tjänar pengar. Homestageing. Det är någonting jag sysslade ganska mycket med förr, och fortfarande gör då och då även om det inte är min huvudsakliga sysselsättning längre. Det är en form av inredning som har ett mycket specifikt syfte, men som många tyvärr missar.
Inredning av vardagsrum

Inredningskonsult – fruktansvärt kul och utmanande!

Den del av mitt jobb som jag tycker är roligast är att vara inredningskonsult. Nu är det så att de två ofta kombineras – jag både köper inredningen och... inreder. Men det är nästan alltid så att det roligaste är att sätta ihop en inredning och få den att fungera, både estetiskt och praktiskt.

Personal shopping consultant – vad är det egentligen jag gör?

Att få betalt för att shoppa låter säkert som en dröm för många. Shopping är ju kul! Men att göra det på uppdrag av någon, med specifika krav, är någonting helt annat än att shoppa åt sig själv. Det går inte att välja kläder man själv skulle vilja ha, till exempel, utan man måste tänka på kunden, dennes behov, smak och krav.

Hej och välkomna!

Hejsan hejsan allihopa och välkomna till min lilla blogg. Jag som driver den är Katarina Paulsson, och jobbar som konsult inom inredning och personal shopping. Jag tror att jag har en del intressant och roligt att berätta om mina jobb, som ju är lite ovanliga – jag tror inte så många riktigt vett vad en konsult inom personal shopping gör, hur det fungerar, eller ens varför det kan vara nödvändigt.