Rabattkoder och rabatter

Spara tusenlappar med rabattkoder

Näthandeln ökar för varje år och vi konsumenter köper mer och mer. Brukar du klicka hem många produkter på nätet varje månad kan du spara tusentals kronor med rabattkoder och återbäringssystem.

I mitt yrke som personal shopper hamnar jag ofta i diskussioner om finansiering av kläder, inredning och diverse prylar. En förutfattad mening är att jag som personal shopper har hur mycket pengar som helst att lägga på shopping varje månad - men den myten kan jag snabbt ta död på. Många som följer stora bloggare och influencers ser att dessa nästan dagligen presenterar nya produkter de köpt och verkar tro att de köper allt detta till fullpris. Sanningen är att de flesta produkter får de gratis eller till rabatterade priser.

Om man ska kunna lägga tiotusentals kronor varje månad på shopping kräver det att man är ganska högt avlönad. Det finns givetvis en del svenska bloggare som tjänar så mycket pengar, men tro inte att alla gör det.

Köp med rabatter

Många webbshoppar erbjuder rabattkoder för att locka köpare, vilket kan vara guld värt att utnyttja när det går. Rabattkoderna finns ofta samlade på olika webbplatser som tjänar pengar på att förmedla rabatterna och på dessa är det enkelt att se tusentals rabattkoder på ett och samma ställe. Jag själv har använt rabattkoder från sajten Rabatterat i många år och där finns ett flertal exklusiva rabatter till butiker som bara finns där. Ofta kan du få 20–70 % rabatt på ett helt köp hos några av de största butikerna som Zalando, Ellos, Jotex, asos och Hotels.

Att rabattkoder blivit populärt de senaste åren har vi framförallt märkt efter att stora medier som Expressen och Aftonbladet börjat med rabattkodssidor.

Vi har även Refounder.se som ger cashback när du köper från utvalda webbutiker och företag. För varje köp du gör genom Refounder får du pengar tillbaka och i skrivande stund har Refounder nästan 900 anslutna butiker.

Jag gjorde ett mödosamt arbete och räknade ut vad jag själv sparade under 2017 genom bara rabattkoder. Svaret chockade mig nästan lite - hela 14 462 kr sparade jag.

När jag träffar mina klienter och rådger om klädköp är jag noga med att betona att de absolut inte måste köpa de kläder som provas och som jag rekommenderar. Ta kort på kläderna och handla när du vill på valfritt ställe är min rekommendation. Då kan klienten i lugn och ro hitta bästa pris på nätet om så önskas.

  • Katarina Paulsson
Katarina Paulsson
Katarina Paulsson

Konsult inom inredning och personlig shopping. Byggde min egna arkitektritade villa 2016 ute på landet som jag älskar att spendera mycket tid vid. Skriver mestadels artiklar inom inredning, kläder och mode.